Preot Radu Andonie

Preoți slujitori Noiembrie 18, 2012

Părintele Andonie Radu s-a născut la data de 7 noiembrie 1979  în localitatea Piatra-Neamt.  Şcoala primară şi gimnazială a făcut-o la Şcoala Generală Nr. 5 din aceeaşi localitate, după care doi ani a urmat cursurile de operator chimist la Liceul Gheorghe Cartianu.

Între anii 1996-2001 a urmat cursurile Seminarului teologic liceal „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Piatra Neamţ, în anul 2000 luând PREMIUL I la Olimpiada de religie, disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe  Române, faza naţională, la Bucureşti.

Între anii 2001-2005 a urmat cursurile Facultăţii de teologie ortodoxă Dumitru Stăniloaie din Iaşi, la finalul cursurilor susţinând lucrarea de licenţă  Misiune şi ecumenism în documentele Conciliului Vatican II.

Anul  2005 a fost marcat de două evenimente frumoase, care m-au marcat  toată viaţa :căsătoria cu tânăra  Anca Felicia Pânzaru şi luarea examenului de capacitate preoţească, locul întâi.

În anul 2006, la Duminica Sf. Ap. Toma am fost hirotonit preot de actualul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, P.F. Sa Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ca apoi la data de 1 iunie al aceluiaşi an  să fiu instalat paroh la parohia  Naşterea   Maicii Domnului din satul Frunzeni, protopopiatul Roznov, judeţul Neamţ.